The New York Times: Rusia instalează cuști în clădirea filarmonicii din Mariupol ca să-i judece pe soldații ucraineni

0
293

Construcția cuștilor, documentată în presa rusă, oferă poate cel mai clar indiciu de până acum că Moscova se pregătește să organizeze procese spectacol pentru militarii ucraineni, despre care unii oficiali de la Kiev și observatori independenți se tem că vor fi pregătite astfel încât să arunce asupra acestor soldați responsabilitatea pentru atrocitățile comise de Rusia în timp ce forțele sale asediau orașul, notează jurnaliștii americani.

Cuștile sunt construite în interiorul Filarmonicii din Mariupol, unde pe 20 februarie a avut loc ultimul spectacol înainte de invazia rusă. Sala cu vitralii din interior s-a umplut atunci de copii care participau la un concert de muzică clasică. Acum clădirea răsună de zgomotele loviturilor de fier, ocupanții ruși pregătindu-se pentru viitoarele procese ale soldaților ucraineni capturați, relatează The New York Times.

Citeşte întreaga ştire: The New York Times: Rusia instalează cuști în clădirea filarmonicii din Mariupol ca să-i judece pe soldații ucraineni

Lasă un răspuns