Anul acesta a fost bogat în activități care promovează studierea limbii engleze, lărgirea orizontului cultural și dezvoltarea abilităților digitale.

O practică internațională de care au beneficiat elevii liceului nostru a fost participarea în proiectul international “Unity in Diversity” pe baza platformei eTwinning, care reprezintă cea mai mare comunitate de profesori si elevi din spațiul European. In cadrul acestui proiect elevii au beneficiat de webinare desfașurate de câtre speakerii internationali în cadrul cărora au fost informați cu privire la problemele ecologice cum ar fi: încălzirea globală, green house efect și defrișarea masivă a plămânilor planetei – pădurile. De asemenea, și-au dezvoltat abilitățile digitale lucrând în proiecte comune.

Un avantaj evident a fost posibilitatea de a dezvolta abilităti de comunicare în limba străină și lucru în echipă prin diverse sarcini elaborate în parteneriat cu elevii din 6 țări Europene (Turcia, Bosna și Herzogovina, Polonia, Spania, România, Moldova). O experiență de neuitat a fost participarea în concurs muzical “ The Voices of Unity” în cadrul căruia au luat parte elevii din 26 țări, pentru a promova frumusețea copilăriei și a talentelor.

Toate acestea experiențe frumoase au ajutat elevilor să devina mai încrezuți în sine însiși , să fie deschiși provocărilor vieții moderne și să se implice în viața civică a comunității.

Ei sunt dornici de a continua călătoria virtuală prin alte proiecte ambițioase internaționale de voluntariat si comunitate în această vară.

Liceul Teoreic “Andrei Vartic”
Professor:Antociuc Elena
Grad didactic:II

 

 

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns