Cozmin Guşă faţă cu propaganda vidului: Ca de obicei, a aflat, dar a înțeles greșit

0
362

S-a terminat războiul, trâmbiţează Cozmin Guşă pe pagina sa de FB, cu gândul, neîmpărtăşit, la ce ar putea fi pacea rusească. Adică pacea pe care şi-ar dori-o Kremlinul, concretizată prin dispariţia Ucrainei ca stat, cu toate consecinţele catastrofale în plan umanitar ce pot decurge de aici.

Zelenskiy va fi anunțat azi că va trebui să-și schimbe partitura (adică să cedeze teritorii – n.m.), clamează emfatic Guşă, patronul de facto al Gold FM, tocmai de cei care l-au vizitat. Este vorba despre Emmanel Macron, preşedintele Franţei,  Mario Draghi, premierul Italiei, Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, și Klaus Iohannis, preşedintele României, ajunşi azi la Kiev pentru discuții cu Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei.

Numai că, lucrurile nu stau nici pe departe aşa cum doreşte patronul Gold FM, singurul radio din România amendat substanţial de CNA pentru propagandă rusă de război.

Pe scurt, Guşă, care pare a avea drept unic scop în viață răspândirea temelor propagate de Moscova în ce priveşte invazia rusă în Ucraina, dar şi discreditarea UE ori NATO, mult apreciată de Kremlin, a înţeles greşit tâlcul vizitei celor patru lideri europeni. Spun asta pentru că însuşi Dmitri Medvedev, fostul preşedinte al Rusiei, acum vicepreședintele Consiliului de Securitate al acestei ţări, nu pare deloc încântat fiindcă cei patru s-au aflat la Kiev, dar mai ales de ce au declarat acolo, motiv pentru care-i insultă grosolan, scriind pe Twitter: Fanii europeni ai broaștelor, lebărului și spaghetelor adoră să viziteze Kievul. Fără folos. Tot Medvedev afirmă: vizita nu va aduce Ucraina mai aproape de pace. De unde se înţelege că, de fapt, Zelenski nu a fost anunţat de oaspeţii săi să-şi schimbe partitura şi să ofere Ucraina pe tavă lui Putin, aşa cum ar dori Guşă, ba dimpotrivă.

De câte ori citesc o analiză semnată de Guşă, pentru care aflarea în treabă a devenit o a doua natură, îmi vin în minte cel puţin trei variante ale unui banc de la Radio Erevan. Una dintre acestea sună cam aşa: E adevărat (întreabă un ascultător) că Ivan Ivanovici a câştigat o Lada la loto? Crainicul răspunde: În principiu da. Însă nu era maşină, era o bicicletă. Şi n-a câştigat-o, i-a fost furată. Restul e corect.

mai mult la :

Cozmin Guşă faţă cu propaganda vidului: Ca de obicei, a aflat, dar a înțeles greșit

Lasă un răspuns