Strugurii moldovenești, pe rafturile din Dubai. Mai mulți producători din Costești, Raionul Ialoveni, au exportat peste 19 tone de fructe

0
263

Strugurii de masă moldoveneşti au ajuns pe rafturile din Emiratele Arabe Unite. Un grup de producători din satul Costești, raionul Ialoveni au exportat peste 19 tone de fructe.

Asta după ce agricultorii au participat la expozițiile din Dubai, unde au creat parteneriate cu potenţialii exportatori. Antreprenoriii spun că dacă strugurii vor fi apreciaţi, atunci din toamnă vor vinde cantităţi mai mari.

Producătorii agricoli spun că strugurii moldoveneşti au ajuns în Dubai timp de 25 de zile. Fructele sunt vândute consumatorului final cu 1,8 dolar kilogramul, iar antreprenorii moldoveni aşteaptă deja părerea oamenilor.

„Cum i-am încărcat aşa şi i-am primit strugurii prin cale maritimă. Cheltuielile pentru transportare sunt aproximativ ca şi cum ai transporta un TIR de struguri în Sankt Petersburg, patru mii de dolari pentru un container”, a spus producătorul agricol, Iurie Bivol.

Antreprenorii din Costești au exportat în acest an în jur de 5 mii tone de struguri în ţările din Uniunea Europeană şi CSI. Dacă exportatorii din Emiratele Arabe Unite ar solicita în prezent struguri moldoveneşti, producătorii nu au cantitățile necesare pentru vânzare, iar cea care se păstrează în frigider a fost deja vândută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here