Scandal la Ialoveni. Rămân fără sursă de existență. Un grup de medici pensionari, din centrul de sănătate Ialoveni, expulzați din sistem

0
157

Un grup de medici pensionari au fost concediați urmare a unei noi reforme guvernamentale. Noua Agenție de Sănătate Publică, creată anul trecut, obligă centrele raionale să disponibilizeze specialiștii aflați la vârsta de pensionare. Pensionarii de la Centrul de Sănătate Publică din Ialoveni susțin, însă, că pensiile mici nu le vor ajunge pentru a putea supraviețui.

Pensionarii de la Centrul de Sănătate Publică din Ialoveni sunt nemulțumiți că sunt concediați și că acest lucru se întâmplă cu mult înainte de termenul stabilit de lege. Lev Ruti activează de peste 45 de ani în domeniul sănătății. Pensia de 1000 de lei și salariul de 3500 lei sunt unicele lui surse de venit.

Este un ordin numărul 180, care spune că trebuie să lucrăm până la 3 aprilie, dar pe noi ne disponibilizează de astăzi. Dar de ce noi trebuie să ne ducem cu o lună înainte, nu pot înțelege,” a spus Lev Ruti, medic igienist în CSP Ialoveni.

Noi am insistat ca să lucrăm ca toți specialiștii din toată țara până la sfârșitul lunii martie cum este finanțarea de la buget,” a mărturisit Nina Mirca, asistent epideomolog în CSP Ialoveni.

Nu a fost gândită de la bun început reforma în serviciul nostru, aceasta este cauza principală. Ne-a pus într-o situație foarte dificilă,” a mărturisit Vasile Munteanu, medici igienist în CSP Ialoveni.

Specialiștii sunt nedumeriți, pentru că noua conducere a Agenției Naționale de Sănătate Publică a hotărât să-i concedieze, deși anterior li s-a promis că personalul medical va fi cel mai puțin afectat de „reformă”.

Dacă plec acasă eu rămân fără sursa de existență, adică mă duc să mor de foame acasă, altă ieșire din situație nu am,” a spus Elena, medic igienist.

Pentru pensionari ca să ne ducem acasă la momentul actual este imposibil, deoarece pensiile sunt mici, în jurul la 1000 lei și nu poți să exiști,” a menționat Nina Mirca.

Potrivit noilor reglementări, toți pensionarii din Centrele de Sănătate Publică urmeaza să fie concediați, indiferent dacă instituția are sau nu specialiști mai tineri care să-i înlocuiască.

mai mult la :  tv8.md/2018/03/07/video-raman-fara-sursa-de-existenta-un-grup-de-medici-pensionari-din-centrul-de-sanatate-ialoveni-expulzati-din-sistem/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here