Reparația unui drum din Ialoveni a eșuat

0
121
Primul segment al şoselei de centură a oraşului Chişinău, Drumul R6M1- Ialoveni, cu o lungime de 6,5 kilometri, nu a fost reconstruit din cauza unor licitații suspectate de trucaj și a unui management defectuos al Administrației de Stat a Drumurilor, scrie moldovacurata.md. Compania bulgară selectată pentru reparația acestui drum, deși a făcut doar 1,37% din lucrări, a ridicat 673.000 de euro.
Cei implicați în acest scandal se acuză reciproc, iar drumul creează pericole mari de accidente, scrie moldovacurata.md. Pe 26 ianuarie 2018, drumul național R6 M1 cu o lungime de 6,55 kilometri, din apropierea or. Ialoveni, care leagă alte două drumuri importante – șoseaua spre Hâncești și cea spre Leușeni – trebuia să fie dat în exploatare după o perioadă de renovare de 24 de luni, în baza unui contract internațional încheiat la 18 septembrie 2015.
Lucrările de reabilitare urmau să fie finanțate de Banca Europeană de Investiții, în conformitate cu condiţiile şi politicile acesteia. Valoarea proiectului constituie circa 9 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here