Primarul din Puhoi, Ialoveni: Dodon să fie pedepsit pentru plecăciunile la monumentul cazacilor din Transnistria

0
149

Dacă ne vor hărţui politic, pentru semnarea declaraţiilor de unire cu România, vor provoca circa un milion de basarabeni cu cetăţenie română şi alte milioane de români să iasă în stradă, poate aşa va fi făcută Unirea, afirmă Petru Frunze.

Încă o localitate din Republica Moldova a votat Unirea simbolică cu România. Comuna Goteşti din raionul Cantemir este a noua la număr care a semnat o declaraţie în acest sens.

De menţionat că deputaţi socialişti, dar şi Igor Dodon s-au arătat profund nemulţumiţi de faptul că în ultima perioadă tot mai multe localităţi din R. Moldova au semnat Declaraţii simbol de Unire cu România sesizând Procuratura Generală şi SIS.

În context, Petru Frunze, primarul satului Puhoi raionul Ialoveni, localitate care a semnat, de asemena, prin vot unanim unirea cu statul vecin a ţinut să puncteze că organele de drept ar fi trebuit să se autosesizeze atunci când Igor Dodon imediat după alegerile prezidenţiale nu a depus flori la monumentul eroilor care au fost schilodiţi şi omorâţi pentru integritatea teritorială a R. Moldova dar s-a dus şi s-a închinat la monumentul cazacilor din Transnistria.

Totodată, Petru Frunze a menţionat că şi consilierul PSRM din satul Puhoi, Alexandru Furdui a semnat Declaraţia de Unire după ce au fost împreună în România, a văzut cum se dezvoltă localităţile, a înţeles că românii sunt oameni primitori şi respectuoşi, ”sunt prietenii noştri, vorbim o limbă, suntem un neam”.

”Dacă vor pune presiune pe noi, prin hărţuire politică, invocând că nu am respectat Constituţia RM, la sigur vor provoca circa un milion de basarabeni cu cetăţenie română şi alte milioane de români să iasă în stradă, poate aşa va fi făcută Unirea”, a adăugat primarul satului Puhoi.

Deputata PLDM Maria Ciobanu susţine că deciziile unanime ale consilierilor locali din mai multe localităţi ale R. Moldova de a semna Declaraţia de Reunire cu România, ţara istorică a moldovenilor face să nu mai conteze ce spun Diacov, Dodon şi alţi ”homo sovieticus”, de vreme ce aleşii locali au conştientizat importanţa revenirii la matcă, ”acolo unde ne cheamă sângele”.

http://epochtimes-romania.com/news/primar-din-rm-dodon-sa-fie-pedepsit-pentru-plecaciunile-la-monumentul-cazacilor-din-transnistria—270694

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here