Petru Frunze, primar din comuna Puhoi, Ialoveni, salutat în picioare în sala Parlamentului Romaniei

0
150
Un grup de primari din Republica Moldova, din cele 38 de localităţi care au votat o declaraţie simbolică de unire cu România, au venit la Bucureşti la invitaţia deputatului PMP Constantin Codreanu. În cadrul şedinţei anuale a Asociaţei Comunelor din România de marţi, 20 februarie, aleşii locali moldoveni au fost salutaţi în picioare de către cei prezenţi în sala Parlamentului de la Bucureşti.

Petru Frunze, primar din comuna Puhoi, Ialoveni, a precizat că aceste declaraţii de unire sunt „din suflet”.

„Noi dorim să ne întregim neamul nostru românesc şi este un motiv şi pentru alte localităţi din Basarabia să facă acest pas, un pas foarte important pentru ca cei din Basarabia să simtă valorile româneşti, dar şi valorile Uniunii Europene. Vreau să menţionez că am avut posibilitatea să înţelegem modul de dezvoltare al României şi vrem ca acest aspect să fie implementat şi în Republica Moldova. Avem mari speranţe de la România să ne considere pe noi, cei care am votat declaraţii de unire”, a declarat Frunze.
Amintim că pe fundalul semnării declaraţiilor de unire cu România, socialiştii de la Chişinău au început o campanie de „anti-unire”. În acest sens, aceştia susţin că au adunat deja 217 de declaraţii în care primarii şi consilierii din aceste localităţi condamnă unionismul.

Citeste mai mult: adev.ro/p4h2ws

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here