Părinții unui tânăr cu dizabilități din Ialoveni cer, disperați, ajutor! Au nevoie de scutece, produse alimentare și haine pentru fiul lor

0
187

Pavel este un tânăr de 24 de ani care nu vorbește, nu merge, nu reacționează la nimic din ce se întâmplă în jur și își trăiește zilele în propria lume pe care nimeni nu o poate descifra. Băiatul a fost diagnosticat cu paralizie cerebrală și epilepsie. Este invalid de gradul I în stare gravă și nu are nicio șansă de vindecare ori de ameliorare. Cum se transpune acest diagnostic în realitate este greu de închipuit.

Mama băiatului, o femeie de 63 de ani, invalidă și ea, spune că feciorul său a ajuns în această stare din cauza medicilor.

„La o zi după ce l-am născut am fost transferată la Centrul Mamei şi Copilului din Chişinău. Mi l-au luat şi l-au dus în salonul destinat copiilor. Îmi făceam griji, aşa că, pe furiş, m-am strecurat acolo şi l-am desfăşat să văd dacă e totul în regulă. Am văzut că pe spate are un bandaj. Șefa secției a recunoscut că i-au făcut o puncție pentru că îl suspectau de meningită. Peste ani, alți medici mi-au spus că, de fapt, i-au făcut această procedură pentru a-i extrage măduva osoasă cu care probabil au salvat o altă viață și au distrus-o pe cea a copilului meu”, povesteşte Ecaterina Jumir, mama tânărului condamnat să trăiască un chin.

 

 

http://thewoman.md/parintii-unui-tanar-cu-dizabilitati-din-ialoveni-cer-disperati-ajutor-au-nevoie-de-scutece-produse-alimentare-si-haine-pentru-fiul-lor/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here