Ialoveniul a fost inclus în cea mai bizară circumscripţie uninominală din republică. Aceasta este concluzia unei analize publicată pe www.ialovenionline.md, informează Provincial.

Potrivit sursei citate, Oraşul Ialoveni face parte din circumscripţia uninominală nr. 22, împreună cu zece localităţi din raion (Dănceni, Horodca, Malcoci, Nimoreni, Ruseștii Noi, Ruseștii Vechi, Sociteni, Suruceni, Ulmu și Văsieni), şase localităţi din raionul Străşeni (Bucovăț, Rassvet, Căpriana, Cojușna, Scoreni și Vorniceni) şi şapte sate din raionul Călăraşi (Buda, Horodiște, Pîrjolteni, Sadova, Tuzara, Novaci și Seliștea Nouă). Pe teritoriul circumscripţiei respective locuiesc 62740 de alegători introduşi în listele electorale. Localităţile raionului nostru, situate mai la sud de oraşul Ialoveni, fac parte din circumscripţia uninominală nr. 37, cu 60767 de alegători. În această circumscripție au mai fost incluse localități din raioanele Căușeni și Hîncești.

Totodată, sursa mai menționează că, potrivit unor declaraţii publice ale societăţii civile, din motiv că din componenţa Comisiei fac parte oameni din sistemul de guvernare, asupra acesteia planează suspiciuni de ingerință politică. De asemenea, lipsa de transparenţă a activităţii comisiei a trezit îngrijorarea organizaţiilor societăţii civile din ţară şi de peste hotare.

mai mult la : www.timpul.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here