La data de 2 martie, în or. Ialoveni a fost desfășurată o masă rotundă cu genericul ,,Prevenirea și combaterea sexismului și violenței împotriva femeilor în alegeri’’. Masa rotundă este realizată în cadrul proiectului ,,Șanse Egale pentru Femei în Alegeri”, implementat de AO „Femeia pentru o societate contemporană”. La eveniment au participat canditate în campanie, membre a stafurilor electorale, reprezentanți ai birourilor electorale, reprezentanți a ONG-urilor locale. Participantele/participanții, împreună cu expertele Olga Bîtcă, Olga Nicolenco și Nina Lozinschi au identificat fenomenul violenței împotriva femeilor în alegeri și sexismului în campanii electorale, au înaintat propuneri de modificare a cadrului legal în acest domeniu, dar și au fost informate despre modalitățile de raportare a cazurilor de violență și sexism în campanie.

Astfel de discuții publice sunt desfășurate în Anenii Noi, Chișinău, Strășeni, Criuleni, scopul cărora este de a crea dialogul cu actorii politici în campania electorală, privind problema sexismului și violenței împotriva femeilor în alegeri.

Evenimentele cu genericul prevenirea mesajului sexist și violent împotriva femeilor în alegeri, sunt componentă a Proiectului Șanse egale pentru femei în alegeri, susținut financiar de Fundația Est-Europeană în cadrul programului “Pledoaria societăţii civile pentru alegeri incluzive și corecte în Republica Moldova, în conformitate cu recomandărilor Uniunii Europene și Organizației OSCE/ODIHR și angajamentelor internaționale în domeniul drepturilor omului”, finanţat de Uniunea Europeană şi co-finanţat de Suedia.

Veronica LUPU

Directoare de Proiect Șanse Egale pentru Femei în Alegeri
AO Femeia pentru Societatea Contemporană

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here