Județul Bacău s-a înfrățit cu raionul Ialoveni din Republica Moldova

0
106

La Târgu Ocna, au fost semnate înțelegerile de cooperare și înfrățire între județul Bacău și raioanele Strășeni și Ialoveni din Republica Moldova. Semnarea acordurilor de înfrățire a avut loc în cadrul lucrărilor Consiliului Director al Asociației Orașelor din România (AOR).

„Acum, în anul Centenarului Marii Uniri, îmi doresc ca acest acord de înfrățire pe care îl semnăm astăzi să însemne nu doar declarații și festivism, ci acțiuni concrete, cu rezultate palpabile, în diferite domenii ale vieții: industrie, agricultură, comerț, cultură sau educație. Și, implicit, o viață mai bună pentru locuitorii din aceste regiuni. Documentele pe care le semnăm astăzi înseamnă pentru mine (și sper că și pentru dumneavoastră) un prim pas în revenirea la normalitate și în strângerea relațiilor între românii pe care o istorie nedreaptă i-a separat vremelnic. Pe de altă parte, întâlnirea noastră de astăzi deschide noi oportunități de care sper că vom ști să profităm în perioada următoare”, a declarat președintele Consiliului Județean Bacău.

”Noi cei de astăzi, avem obligația morală să aducem adevărul istoric acasă. Să arătăm celor care ne-au ales că suntem același popor, avem aceeași istorie, vorbim aceeași limbă. Avem foarte mult de lucru, mai ales în acest an în care sărbătorim Centenarul Marii Uniri”, a declarat Dimitriu Anatolie, președintele raionului Ialoveni.

„Prin aceste acorduri de colaborare ne vom putea extinde la toți românii de dincolo de Prut care așteaptă aceste înfrățiri. Sper să fie o călăuză pentru toți cei care își doresc integrarea. Îmi amintesc că în urmă cu ceva vreme am participat la semnarea unor documente oficiale în Republica Belarus. Când m-am uitat am văzut arborat drapelul României. Cineva și-a dat seama de greșeală și a vrut să înlocuiască drapelul. Le-am transmis să lase așa steagul, le-am precizat că: dumneavoastră preziceți că în curând vom avea același drapel al republicii mamă. Am simțit atunci un sentiment măreț!”, a spus Mihail Popa, președintele raionului Strășeni.

https://zdbc.ro/judetul-bacau-s-a-infratit-cu-raioanele-straseni-si-ialoveni-din-republica-moldova/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here