Autocar Moldova – Danemarca

ROMANIA-SLOVACIA-CEHIA-GERMANIA- DANEMARCA SI RETUR România 004 0741081891 Danemarca 0045 71687590 Program pentru luna IANUARIE 2018 PLECARE DIN ROMÂNIA ÎN FIECARE VINERI: 05-12-19-26 IANUARIE (VINEREA) PLECARE DIN DANEMARCA-GERMANIA-CEHIA ÎN FIECARE DUMINICA : 07-14-21-28 more | mai mult »

Autocar Chișinău – Moscova | Chișinău – St. Petersburg

Chișinău-Moscova cât și Chișinău-Sankt Petersburg sunt două rute de transport pasageri și colete oferite de către Compania „Transeric Tur” S.R.L. Satisfacția unei călătorii plăcute alaturi de noi vă este garantata de experianța more | mai mult »

Autocar Moldova – MOSCOVA

TRANSPORT DE PASAGERI CHISINAU-MOSCOVA! Complet Comfort Siguranța!!! tel: 068395265, 078040372, tel:rus. +79262778962, +79258017360. Circulație Zilnica! Chișinău, Orhei, Singerei, Balti, Edinet, Ocnita…și în toate regiunile Moldovei! Dar si la Comandă pe orice cursa more | mai mult »

Autocar Moldova – Cluj Napoca

   Bălți-Cluj Napoca   Similare more | mai mult »

Autocar Moldova – Suceava

Oferim servicii de transport persoane Chisinau -Botosani – Suceava si retur, zilnic. Pornire din Autogara Suceava 09:00 Pornire din Autogara de Sud din Chisinau 07:00 Posibilitate de inchiriere microbuz sau autobuz pentru more | mai mult »

Autocar Moldova-Istanbul-Ankara

Curse regulate / La Comanda (CHISINAU-ISTANBUL-ANKARA) cursa deservite cu Lux autocarele generatia Euro5/6 Mercedes Benz Travego, Setra 417 HDH (confort,siguranta, exclusivitate) Servicii transport profesioniste, calatoreste in maxima siguranta si comoditate cu autocarele more | mai mult »

Autocar Moldova-Istanbul

Compania Remol-Trans efectuiaza transport regulat de persoane si bagaje in TURCIA-ISTANBUL. Plecarea din Chisinau are loc in fiecare zi de duminca la orele 11-00.La Istanbul sosirea are loc luni dimineata la orele more | mai mult »

Autocar Chisinau – Cluj Napoca

Te gandesti sa mergi ACASA? Cu autocarele confortabile ale companiilor DORI&EUGEN TRANS si STIRBU TUR te reintorci si pleci la CASA NATALA, cu călătoriile in directiile jos numite iti reinoiesti cardurile de more | mai mult »

Autocar Chisinau-Oradea

Multi stimati prieteni si calatori, cursa Chisinau-Oradia isi preia activitatea din 10.06.17 din nou spre Oradia din Chisinau cu pornirea la ora 18:00, din motive tehnice doua curse nu sa circulat. In more | mai mult »

Autocar Moldova – Timisoara

Stimati Calatori pe data de 04,05,06 si 08,09-07-2017 la ora 14:00 la Gara de Sud per. 14 este plecare din CHISINAU spre TIMISOARA, ARAD, DEVA, ALBA-IULIA, SIBIU, FAGARAS, BRASOV ,ONESTI,ADJUD,BIRLAD HUSI doritorii more | mai mult »

Transport Moldova-Italia

ALVERSTUR-Agenția TA de transport MOLDOVA- ITALIA-MOLDOVA ! Pornire din Chișinău DUMINICA ,Marți,Miercuri,Joi,Sîmbătă Pornire din Italia- MIERCURI,Marti,Duminică WhatsApp+37369259712 Transport pasageri Moldova-Italia-Moldova cu Alverstur   Similare more | mai mult »

Autocar Moldova-Germania

  CHIŞINĂU – BERLIN (Germania) – CHIŞINĂU “LEDIANTA – TUR” vă oferă curse internationale cu autocare confortabile pentru Berlin(GERMANIA). Pornirea din Chişinău: Gara Sud-Vest”, ora 09:00 în fiecare MARȚI. Retur din Berlin: more | mai mult »

Util pentru călători! Verifică online care este timpul mediu de aşteptare în punctele de trecere a frontierei

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier prin oferirea posibilității de a opta pentru un traseu cât mai puțin aglomerat, pe prima pagina a site-ului Poliţiei de Frontieră poate fi vizualizată o more | mai mult »

Transport Moldova-Germania-Belgia

,,LAVIAL” Transport de persoane și colete, (cu autocarul) Moldova – Belgia, cu tranzit prin Romania si Germania. Graficul de circulație este: Moldova – Belgia in fiecare Joi. Belgia – Moldova in fiecare more | mai mult »

Transport Moldova – Elvetia

Sună +373 698 49 954 Transport Moldova Elvetia Similare more | mai mult »

Transport Moldova – Italia

Transport de pasageri Moldova-Italia-Moldova mergem zilnic in/din toate orasele din nordul Italiei.Ajungem in 24 de ore sigur rapid si confortabi. Tel:MD 060.509.905 ,078533319 IT:3291741104 viber: +373 60509905 Valeriu skype: valerii_20 P.S. NU more | mai mult »

Noe Trans Transport Moldova – Franta

www.facebook.com/pg/fortunatravel.md Sună +373 79 888 345 / + 33 787 666 727 Similare more | mai mult »

SUPER NEWS ! Comati PSG deschide agentie la Iasi

? www.COMATI-PSG.ro : Ne bucurăm sa vă anunțăm că din 10 martie 2017 se deschide Agenția Comati PSG din Iași! Adresa ? Str. Strapungere Silvestru, nr. 11 D2 (în apropierea Gării) ☎️(+40) more | mai mult »

 

Ialoveni | Sergiu Armașu: „Odată și odată primarii vor avea mâinile dezlegate”

În dialog cu primarul de la Ialoveni, despre bugetele locale și nevoia descentralizării.

Descentralizarea Fondului rutier a fost o mană cerească pentru foarte multe localități, care n- au avut intervenții la întreținerea drumurilor de la independență încoace. In ultimul an, pentru prima dată s-a resimțit că banul, atunci când urmează competența, lucrurile se schimbă, spune primarul de Ialoveni, Sergiu Armașu. Dar asa cum constată edilul adevărata descentralizare întârzie.

Sergiu Armașu: „Niciodată n-a fost repartizat fondul rutier pentru autoritățile publice locale; acum avem această oportunitate și fiecare primar în parte poate să-și utilizeze fondul rutier acolo unde este prima necesitate. Acesta este un pas foarte bun și ar fi bine să fie mai multe exemple de acestea.”

Europa Liberă: Dar primarii ziceau că sunt cu mâinile legate atunci când e vorba să administreze mijloacele financiare, în primul rând, că sunt foarte puține, în al doilea rând, că totuși revine centrului această obligațiune, există veriga a doua – raionul – care repartizează finanțele pentru primării?

Sergiu Armașu: „Păi, eu aici chiar aș menționa: noi anul acesta am rămas fără trei milioane de lei, Primăria orașului Ialoveni. Care-i cauza? O căutăm.”

Sergiu Armașu: „Da. Eu nu știu din ce considerente. Știți, la noi e cel mai ușor de a arunca piatra în grădina altuia. Eu nu doresc să arunc piatra în grădina nimănui, dar atunci când o localitate a rămas fără o asemenea sursă financiară este grav. Pe moment noi încă nu avem o claritate. Sper că atât Consiliul raional, cât și autoritățile publice centrale se vor autosesiza și vor interveni pentru a soluționa problema. Am fost informat că se vor implica și se vor strădui să soluționeze, dar o să fie foarte greu. Eu trebuie să mă implic în numele tuturor. Păi bine, nu suferă primarul, în cele din urmă, suferă locuitorii și indiferent care, că aici nu se pune problema că-i fracțiunea X sau Y. Oameni buni, suferă toate partidele, fiindcă acei care au votat un partid, unul, altul sau altul, aceia tot suferă. Și asta noi nu vrem s-o înțelegem. Probabil că asta este problema cea mai mare a noastră. Noi nu trebuie să ne divizăm. Când este vorba de omul simplu de la țară, iată aici trebuie să lăsăm toate ambițiile și să mergem pe o singură cale – calea care duce la îmbunătățirea situației în localități. Atâta timp cât o să avem birocratismul acesta, nu știu, dar asta iarăși este o problemă mai mult politică! Eu vă dau un singur exemplu: noi Biblioteca orășenească „Petru Ștefănucă” o întreținem din veniturile proprii. O primărie întreține o bibliotecă, dar ea nu-i numai orășenească, că la Biblioteca orășenească „Petru Ștefănucă” vin copii și vizitatori, oameni care vor să se documenteze, să vină să citească o carte care anume este aici la bibliotecă, vin din tot raionul. Și această problemă ar fi bine s-o ia în calcul autoritățile centrale și de nivelul doi, fiindcă o singură primărie chiar nu s-ar putea descurca; este greu.”

 


mai mult la :  europalibera.org/a/interviu-sergiu-armasu-primar-ialoveni/29142613.html

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: