EXEMPLU DEMN DE URMAT. Un fermier din raionul Ialoveni a reuşit să deschidă o fermă de vaci modernă

0
298

Laptele este un produs deficitar în ţara noastră, iar autorităţile încurajează antreprenorii care gestionează afaceri în acest domeniu. Un fermier din raionul Ialoveni a reuşit să deschidă o fermă de vaci modernă, iar zilnic produce până la şapte tone de lapte.

Toată cantitatea este vândută la întreprinderile de fabricare a produselor lactate, însă omul de afaceri intenţionează să-şi deschidă propria companie.

Anul trecut, fermierul a cumpărat în jur de 300 de vaci de rasă din Olanda, care dau zilnic câte 37 de litri de lapte. Antreprenorul a beneficiat de subvenţii din partea statului de peste un milion de lei, iar din banii obţinuţi şi-a modernizat afacerea.

„Le ştergem şi le unim şi când ele se mulg singure se deconectează. ”

După ce laptele este colectat, acesta ajunge direct într-o cisternă, unde se răceşte. Medicul veterinar verifică calitatea produsului, cu ajutorul echipamentelor moderne. Ulterior, informaţia este stocată în calculator.

„Are un dispozitiv electronic la gât şi se citeşte informaţia după numărul vacii. Când s-a născut, când s-a însămânţat, cantitatea de lapte pe care îl dă în fiecare zi”,  a spus medicul veterinar, Ruslan Panasiuc.


Citește mai mult: https://www.publika.md/exemplu-demn-de-urmat-un-fermier-din-raionul-ialoveni-a-reusit-sa-deschida-o-ferma-de-vaci-moderna_2997384.html#ixzz58UC7WpBe
Follow us:
@publikatv on Twitter | publika.md on Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here