Europa Libera : Lansare de carte la Ialoveni. Cărțile Europei Libere au ajuns azi în toate bibliotecile publice din satele raionului Ialoveni

0
279

Reportaj de la Ialoveni, unde au fost lansate cele două volume editate de mai mult de zece ani de postul nostru de radio.

De 13 ani, Radio Europa Libera publică „Jurnalul săptămânal”, cel pe care îl difuzam în emisiunile Valentinei Ursu din fiecare zi de sâmbătă. De asemenea, de 11 ani, publicam și o selecție a rubricilor zilnice – de luni până vineri – pe care le are scriitorul și colegul nostru Iulian Ciocan în fiecare dimineața – și care pot fi ascultate în emisiunea Moldova la ora 7, „Realitatea cu amănuntul”. Ambele cărți, care se oferă gratuit – au ajuns astăzi și în mâna cititorilor din Ialoveni. Au fost de față, la prezentarea cărților, Valentina Ursu – autoarea emisiunii noastre din fiecare sâmbătă „La sfârșit de săptămână cu Europa Libera”, șeful biroului Europei Libere de la Chişinău, Vasile Botnaru.

Cărțile Europei Libere au ajuns azi în toate bibliotecile publice din satele raionului Ialoveni, pentru că managerii acestor instituții au fost oaspeții lansării celor mai proaspete ediții ale Jurnalului săptămânal și a Realității cu amănuntul. Bibliotecarii au descoperit astfel profesori, medici, primari, jurnaliști, politicieni și mulți alți simpli cetățeni, care, timp de o săptămână, au făcut însemnări zilnice și apoi, le-au citit la microfonul Europei Libere. Svetlana Bivol, de la biblioteca „Elena Alistar” din satul Răzeni spune că s-a regăsit în radiografia cotidianului schițată de autorii de jurnale:

„Chiar când se prezenta cartea, m-am pus în ipostaza unui personaj, eventual. E un mod interesant de a aborda aspecte ale vieții, nu neapărat politice sau economice, dar văzute din perspective diferite, ale omului simplu, ale omului intelectual, ale agentului economic, și atunci modul acesta cronic care însumează în sine aspecte multiple și atât de variate, reflectă într-adevăr atmosfera timpului prin care trecem și a problemelor sociale cu care ne confruntăm.”

mai mult la :  www.europalibera.org/a/cartile-europei-libere-lansare-ialoveni/29135403.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here