Deschide.md : Ministrul Gaburici s-a întâlnit cu locuitorii și conducerea raionului Ialoveni

0
176

Realizările Guvernului, prioritățile Ministerului Economiei și Infrastructurii, dar și măsurile întreprinse de autorități pentru dezvoltarea localităților rurale au fost discutate de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, cu locuitorii din raionul Ialoveni. La discuții au participat primarii localităților, conducerea raionului, dar și conducătorii serviciilor publice desconcentrate și descentralizate, scrie într-un comunicat al Guvernului

Ministrul Economiei și Infrastructurii a trecut în revistă principalele reușite ale guvernării din ultimii doi ani. Chiril Gaburici a menționat că economia a înregistrat, în anul 2017, o creștere cu 4,5% comparativ cu anul 2016.

„Astfel, Republica Moldova a atins unul dintre cele mai mari ritmuri de creștere economică din regiune. În trimestrul patru al anului 2017 s-a înregistrat o creștere cu 6,4%, iar în trimestrul trei – cu 5%.”, a subliniat ministrul Economiei și Infrastructurii.

În cadrul discuțiilor cu locuitorii și conducerea raionului Ialoveni, Chiril Gaburici a punctat principalele obiective ale Ministerului Economiei și Infrastructurii stabilite pentru continuarea proceselor de dezvoltare și modernizare a țării. Printre priorități a fost menționat domeniul infrastructurii drumurilor, și anume proiectul „Drumuri bune pentru Moldova”, care prevede reabilitarea a circa 1200 km de drumuri, care vor acoperi aproape 1200 de localități. Suma totală a investițiilor va fi circa 1,6 miliarde de lei. Banii vor fi alocați din Fondul Rutier – 500 de milioane de lei și din Bugetul de Stat – 1100 de milioane de lei.

mai mult la :   deschide.md/ro/stiri/politic/27984/Ministrul-Gaburici-s-a-%C3%AEnt%C3%A2lnit-cu-locuitorii-%C8%99i-conducerea-raionului-Ialoveni.htm

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here