Deeschide.md : Președintele PD-ist de la Ialoveni anulează programul dedicat Centenarului.Ce le-a scris „fraților”

0
169

Conducerea raionului Ialoveni refuză să mai organizeze evenimentele planificate cu ocazia împlinirii a 100 de ani la Unirea Basarabiei cu Țara-Mamă Romania, chiar dacă fostul președinte, Anatolie Dimitriu, semnase o dispoziție privind marcarea „Anului 2018 – Anul Centenarului Marii Uniri”.

Dintr-o scrisoare semnată de președintele interimar al raionului, Oleg Mereacre (propus de Partidul Democrat), aflăm refuzul conducerii Ialoveni privind organizarea evenimentelor dedicate Centenarului Marii Uniri. Acesta i-a scris președintelui Județului Dâmbovița să nu mai vină în Moldova pentru că programul artistic nu va mai avea loc în perioada stabilită anterior.

Precizarea lui Mereacre că „evenimentele planificate în această perioadă vor fi desfășurate pe parcursului anului” lasă senzația unei anulări definitive a programului dedicat Centenarului.

Mai mult, surse locale ne-au spus că astfel de scrisori au fost trimis către toți președinții de județe care erau așteptați în această perioadă la Ialoveni, inclusiv câtorva zeci de primari de peste Prut. Decizia lui Mereacre va duce la anularea mai multor ajutoare financiare pe care localitățile din România urmau să le acorde în baza acordurilor de înfrățire. Aceste proiecte urmau să fie anunțate la evenimentele planificate anterior pentru luna martie, curent, cu prilejul împlinirii celor 100 de ani de la Marea Unire.

L-am sunat pentru explicații, dar telefonul este deconectat. „El îl deconectează la 16:59”, ne-au avertizat pe note ușor zeflemitoare sursele locale care ne-au dat datele lui de contact.

mai mult la :   www.deschide.md/ro/stiri/politic/28088/Pre%C8%99edintele-PD-ist-de-la-Ialoveni-anuleaz%C4%83-programul-dedicat-Centenarului-Le-a-scris-%E2%80%9Efra%C8%9Bilor%E2%80%9D-din-D%C3%A2mbovi%C8%9Ba-s%C4%83-nu-mai-vin%C4%83-%C3%AEn-ospe%C8%9Bie.htm

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here