Control inopinat la o întreprindere de mezeluri din oraşul Ialoveni. Ce nereguli au fost depistate

0
126

Control inopinat la o întreprindere a unui agent economic din raionul Ialoveni care produce mezeluri și afumături. 

Oamenii legii au depistat încălcări grave, privind regulile și normele sanitare, mezelurile erau comercializate în lipsa actelor de proveniență, în secția de producere și secțiile auxiliare lipsește parțial sistemul de ventilare, divergență între marfa transportată și datele indicate în factura de expediție, fapt ce denotă că marfa era transportată și ulterior comercializată cu încasarea mijloacelor bănești în numerar. De asemenea, au fost depistate mezeluri în  lipsa marcajului și datei fabricării.

Astfel, polițiștii au ridicat 1205 kg de mezeluri, până la obținerea investigațiilor de laborator.

În privința factorilor de decizie au fost întocmite procese verbale cu privire la contravenție prevăzute de art. 196 alin. 10 ”Încălcarea regulilor şi normelor sanitar veterinare și art 80 alin 2 ”Încălcarea regulilor şi a normelor sanitar-igienice şi sanitar-antiepidemice”. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile  se sancţionează cu amendă de la 450 la 1200 de lei.

Citește mai mult: https://www.publika.md/control-inopinat-la-o-intreprindere-de-mezeluri-din–orasul-ialoveni-ce-nereguli-au-fost-depistate_2995048.html#ixzz56XyEX2jo
Follow us: @publikatv on Twitter | publika.md on Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here