Bani.md: Șeful ANSA, în vizită la o fermă de lapte din Ialoveni: „Dacă în fiecare raion ar exista câte o astfel de întreprindere…” (FOTO)

0
89

Directorul General ANSA, Gheorghe Gaberi, a vizitat ferma de lapte din apropierea satului Zâmbreni, raionul Ialoveni. Acesta a menționat în Republica Moldova există posibilitatea de a produse lapte și produse lactate fără adaosuri, dacă în fiecare raion ar exista câte o astfel de fermă.

Potrivit ANSA, întreprinderea, cu un efectiv de 300 de animale, are peste un an de la fondare și deja este cunoscută în republică drept o fermă model, care corespunde standardelor europene. Aici sunt mecanizate și automatizate toate procesele de îngrijire a animalelor, mulsul vacilor, iar circuitul laptelui este supravegheat de un sistem modern de evidență computerizată.

Datorită rasei selecte de animale, condițiilor de întreținere confortabile cât și echilibrului microorganismelor, productivitatea animalelor este menținută permanent la un nivel înalt: pe timp de iarnă, o vacă poate da până la 10 litri de lapte.

“Activitatea întreprinderii ne demonstrează, că și în condițiile țării noastre, sunt posibilități reale pentru funcționarea fermelor performante, care ar completa deficitul de lapte pe care-l avem în prezent”, spune Gheorghe Gaberi, șeful ANSA.

Potrivit acestuia, dacă în fiecare raion ar exista o astfel de întreprindere, asta ar soluționa în mare parte problema deficitului de lapte și produse lactate și ar contribui la dezrădăcinarea practicii defectuoase de preparare a produselor lactate cu diferite adaosuri.

mai mult la :  http://bani.md/seful-ansa-in-vizita-la-o-ferma-de-lapte-din-ialoveni–daca-in-fiecare-raion-ar-exista-cate-o-astfel-de-intreprindere-foto—101505.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here