Autoritățile centrale solicită Consiliului municipal Bălți anularea deciziei de desfășurare a referendumlui de revocare din funcție a primarului

0
150

Cancelaria de Stat solicită Consiliului municipal Bălți abrogarea deciziilor de inițiere și desfășurare a referendumului de revocare din funcție a primarului orașului, Renato Usatîi.

Potrivit unei notificări remisă de către Oficiul teritorial Bălți al Cancelarie de Stat, consilierii municipali au la dispoziție 30 de zile pentru a lua o decizie asupra solicitării făcute de către autorități.

Cancelaria de Stat își argumentează solicitarea prin faptul că în decizia Consiliului nu este specificat motivul pentru care inițiază rechemarea primarului din funcție, așa cum prevede Codul electoral și Legea cu privire la statutul persoanelor care exercită funcții publice responsabile. De asemenea, potrivit Cancelariei de Stat, votul privind inițierea unui referendum local nu a fost secret, fapt ce contravine legii.

https://www.timpul.md/articol/autoritaile-centrale-solicita-consiliului-municipal-bali-anularea-deciziei-de-desfaurare-a-referendumlui-de-revocare-din-funcie-a-primarului-126841.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here