18 tone de struguri din Ialoveni au ajuns, pe cale maritimă în Dubai

0
206

Un grup de producători de la Costești, Ialoveni au reușit să livreze, în luna ianuarie, 18 tone de struguri, pe cale maritimă, pe piața Emiratelor Arabe. Contactele au fost stabilite în cadrul expeziței World of Perishables, Dubai, la care Asociația Moldova Fruct, alături de membrii săi, a participat cu suportul proiectului USAID Agricultura Performantă în Moldova. Strugurii au parcurs calea maritimă spre Dubai timp de 25 de zile și au ajuns la destinației în stare perfectă.

Am participat la expoziția din Emiratele Arabe de 3 ori. Acolo am reușit să stabilim anumite relații cu potențiali cumpărători și am exportat un container de struguri pentru probă. Strugurii urmează a fi distribuiți în magazine, în piețe. Așteptăm părerea consumatorului de pe această piață. Dacă strugurii vor fi apreciați, la toamnă vom livra cantități mai mari”, spune Iurie Bivol, manager al cooperativei FructBioImpex.

Cum au fost încărcați, așa i-am recepționat la destinație. Cheltuielile de transport pentru livrările de fructe pe cale maritimă nu sunt cu mult mai mari decât cele pentru livrările pe piețele tradiționale. Au fost suportate cheluieli egale cu cele pentru transportarea unui TIR de struguri în Sankt Petersburg – patru mii de dolari pentru un container. Diferența constă mai mult în timpul de livrare„, afirmă Iurie Bivol.

https://deschide.md/ro/stiri/social/25791/Premier%C4%83–18-tone-de-struguri-moldovene%C8%99ti-au-ajuns-pe-cale-maritim%C4%83-%C3%AEn-Dubai.htm

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here